skip to Main Content

Ervaringen

Ik had veel last van spanningen rondom mijn nek en schouders. Tevens had ik ook last van stress vanwege een aantal veranderingen in het leven. Ik zocht hulp om deze problemen te verhelpen. Ik kreeg in mijn persoonlijke omgeving het advies om een aantal acupunctuurbehandeling te ondergaan. Tijdens mijn eerste intake werd er goed naar mijn klachten geluisterd. Mong Tam heeft veel begrip voor nieuwkomers op het gebied van acupunctuur en is erg vriendelijk en geduldig. Er wordt goed naar je geluisterd en ze vertelt je duidelijk wat voor behandeling wordt toegepast. Ik vond dat erg fijn omdat ik als nieuwkomer geen idee had wat ik kon verwachten. De behandelingen heb ik zeer aangenaam ervaren ondanks mijn angst voor naalden. Je merkt al na een behandeling een merkbaar verschil. Een groot deel van mijn stress was weg en ik kon erg makkelijk in slaap vallen. Na een aantal behandelingen waren mijn spieren ontspannen en heb ik vrijwel geen last meer van stress. Een echte aanrader voor mensen met medische klachten die op zoek zijn om deze op een aangename, ontspannen manier te verhelpen.

Als je jong bent, ben je fit en gezond. Met de leeftijd komen de klachten en met name wanneer je veel achter de computer zit. Ik heb al jaren last van mijn elleboog. Ik gebruikte dagelijks een pijnstiller, met als bijwerking maagklachten. Maar de elleboogpijn komt altijd na een paar uur weer terug. Na de eerste acupunctuurbehandeling verdwenen de klachten. Ik ging 2x per week naar de behandeling. Nu neem ik geen pijnstillers meer in en de klachten blijven weg.

Mijn hele lichaam doet pijn. Hoofd, schouders, nek, knieën, enkels, en voeten door fysieke overbelasting en leeftijd. De acupunctuurbehandelingen van Mong Tam heeft mijn leven aangenamer gemaakt. De pijn is verlicht en blijft soms weg voor 3 tot 7 dagen. Ik vind acupunctuur veiliger dan medicijnen omdat er geen bijwerkingen zijn. Na een herseninfarct heb ik moeite met praten en zijn er tintelingen in mijn handen. De acupunctuurbehandelingen bevorderen mijn spraakvermogen en verminderen de tintelingen.

Na een aantal jaren last te hebben gehad van een chronische voorhoofdsholte ontsteking waarbij de reguliere medische wetenschap geen soelaas bood (2 x antiobiticakuur) besloot ik mij te verdiepen in alternatieve geneesmethodes hiervoor. Na zoeken op internet las ik dat acupunctuur bij veel mensen een oplossing leek te bieden. Ik kwam uit bij Chuths in Utrecht en kwam terecht bij acupuncturiste Mong Tam. Na een intake volgde de eerste behandeling en hoewel ik in het begin toch wat huiverig was wist zij mij op een prettige manier toch gerust te stellen. Ook haar manier van behandelen en vriendelijkheid sprak mij erg aan. En hoewel ik in beginsel ook wel mijn bedenkingen had ( baad het niet, dan schaad het niet) moet ik na vijf behandelingen concluderen dat het echt helpt. Heb veel minder last, nagenoeg niet en ben verlost van die kloppende pijn en eeuwig verstopte neus. Wordt uitgeruster wakker. Al met al dus een aanrader.

Na een intakegesprek en eerste behandeling hield ik op verzoek van Mong Tam op gezette tijden een pijnscore bij. In de week na de eerste behandeling was de pijnscore ’s avonds 8 of 9 (ondanks gebruik van een maximale dosis paracetamol), en bij het opstaan 3 of 4.

Na de tweede behandeling besloot ik met paracetamol te stoppen. In de drie dagen na de tweede behandeling nam de pijn af tot een score van 2. De pijn was inmiddels niet meer voelbaar in de onderrug, maar wel scherp rond het stuitbeen. Daarna volgden nog drie behandelingen met een tussenpoos van drie dagen. In die periode was de pijnscore ’s nachts 1 en bij het opstaan 1 tot 2. Op de dag van de vijfde en laatste behandeling was de pijn in het stuitbeen verdwenen en bleef deze ook daarna weg.

Ik heb Mong Tam leren kennen en waarderen als een zeer deskundige en toegewijde acupuncturist. Zij legde duidelijk en geduldig uit wat zij deed en waarom, en bracht rust en ontspanning. Ik heb van haar begrepen dat de behandeling erop gericht was bepaalde blokkades op te heffen. Zo heb ik het ook ervaren, en daarvoor ben ik haar erg dankbaar.

Back To Top